Koledar dogodkov

pon
Mednarodni teden geomorfologije 2021
Mar 1 @ 0:00 – Mar 7 @ 23:45

V tednu med 1. in 7. marcem 2021 bo pod okriljem Mednarodne geomorfološke zveze (IAG) potekal mednarodni teden geomorfologije. Ob tej priložnosti IAG organizira spletna predavanja za popularizacijo geomorfologije. Predavanja so razvrščena v svetovne regije, vsak sklop bo potekal približno pol dneva.

Na spletni strani IAG je na voljo program. Osebna prijava, lahko na več sklopov predavanj, poteka preko spletnega portala Eventbrite.

Vabljeni k udeležbi!

Sep
pon
6. regionalno znanstveno srečanje za kvartarno geologijo
Sep 27 @ 8:00 – Sep 29 @ 18:00

Vabljeni na 6. regionalno znanstveno srečanje za kvartarno geologijo, ki je iz leta 2020 prestavljeno na 27.-29. september 2021. Dogodek (virtualno in dejansko) se bo odvijal v Ljubljani, ob ugodnih epidemioloških razmerah pa tudi na terenu v širši regiji. Tema tokratnega srečanja je »Morja, jezera in reke«.

Srečanje je namenjeno raziskovalcem kvartarne geologije, geomorfologije, stratigrafije in sorodnih tematik. Primarno je namen srečanja ustvariti priložnost za izmenjavo izkušenj in izsledkov raziskav v Jadranski, Alpski, Dinarski in Panonski regiji, dobrodošli pa so tudi raziskovalci drugih regij. Tema srečanja bo predmet plenarnih predavanj in terenske ekskurzije. Udeležence vabimo, da na srečanju predstavijo svoje delo na temo srečanja ali preostale raziskave kvartarja.

Več informacij se nahaja v Prvem in Drugem obvestilu.

V imenu organizacijskega odbora,

Petra Jamšek Rupnik in Ana Novak