Koledar dogodkov

pon
6. regionalno znanstveno srečanje za kvartarno geologijo
Sep 27 @ 8:00 – Sep 29 @ 18:00

Vabljeni na 6. regionalno znanstveno srečanje za kvartarno geologijo, ki je iz leta 2020 prestavljeno na 27.-29. september 2021. Dogodek (virtualno in dejansko) se bo odvijal v Ljubljani, ob ugodnih epidemioloških razmerah pa tudi na terenu v širši regiji. Tema tokratnega srečanja je »Morja, jezera in reke«.

Srečanje je namenjeno raziskovalcem kvartarne geologije, geomorfologije, stratigrafije in sorodnih tematik. Primarno je namen srečanja ustvariti priložnost za izmenjavo izkušenj in izsledkov raziskav v Jadranski, Alpski, Dinarski in Panonski regiji, dobrodošli pa so tudi raziskovalci drugih regij. Tema srečanja bo predmet plenarnih predavanj in terenske ekskurzije. Udeležence vabimo, da na srečanju predstavijo svoje delo na temo srečanja ali preostale raziskave kvartarja.

Več informacij se nahaja na spletni strani in v Drugem obvestilu.

V imenu organizacijskega odbora,

Petra Jamšek Rupnik in Ana Novak

Sep
pon
Mednarodni geomorfološki kongres 2022
Sep 12 @ 7:58 – Sep 16 @ 8:58

10. mednarodni geomorfološki kongres je bil zaradi pandemije prestavljen za eno leto. Potekal bo med 12. in 16. septembrom 2022 v Coimbri (Portugalska). Več informacij bo dostopnih na spletni strani organizatorja in v 1. obvestilu.