Vabilo na geografsko raziskovanje Orjena in Lovčena

Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Geomorfološko društvo Slovenije vas vabita, da se nam pridružite pri geografskem raziskovanju gorovja Orjen in Lovčen v Črni gori, ki bo potekalo od 14. do 25. avgusta 2013.

Cilj letošnje raziskovalne odprave je dokončati preučevanje obsega pleistocenske poledenitve na Orjenu in Lovčenu.  Delo bo potekalo v obliki raziskovalnega tabora, v okviru katerega bodo možnosti za individualno ali  skupinsko raziskovalno delo. Organizacijski odbor bo uredil potrebne formalnosti, vse finančne in materialne stroške krijejo udeleženci sami iz svojih sredstev. Tudi organizacija bivanja in oskrba v času raziskovalnega tabora je prepuščena posameznim udeležencem oziroma njihovemu dogovoru. Udeležba na raziskovalnem taboru je prostovoljna, vsakdo je dolžan poskrbeti sam za svojo varnost in je zanjo tudi odgovoren.

Prijave z osebnimi podatki (ime in priimek, datum rojstva, številka  potnega lista) in z morebitnim predlogom lastne raziskovalne teme pošljite do 31.5.2013 na naslov uros.stepisnik@gmail.com. Okvirna cena odprave, ki vključuje najem kombija, gorivo in cestnine, bo okoli 160 EUR. Informativni sestanek, kjer boste seznanjeni z vsemi podrobnostmi odprave, bo predvidoma v sredini junija. Točen kraj in čas sestanka bo javljen prijavljenim udeležencem po e-pošti.

Uroš Stepišnik